Time can Tell

Internationaal video- en multimediaproject

Time can Tell | 16/03 t.e.m. 06/05

Time can Tell is een realisatie van de Directeurswoning i.s.m. de Stad Roeselare, de Spil, Argos Centrum voor Kunst en Media, het HISK en HOWEST/ DEVINE. Curator: Rolf Quaghebeur, directeur Argos centrum voor kunst en media i.s.m. Christa Vyvey, de collectie Dr. Declercq en de collectie Espeel-Vandenbroucke. Coverfoto: © Johan Grimonprez, still from …because Superglue lasts.

Internationaal video- en multimediaproject

Na ‘The Green Line’, het groene kunstproject uit 2016, kleurt ‘Time can Tell’ nu de artistieke lente in Roeselare. Met een ambitieus videoparcours op zeven verschillende locaties in de stad, wil ‘Time can Tell’ de magie van het bewegend beeld tonen. De tentoonstelling vertrekt van de veranderende kracht van beelden en daagt de kijker uit om tijd te nemen en te blijven kijken.

De kunstenaars

Werken van internationaal bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland zoals Johan Grimonprez, David Claerbout, Vanessa Beecroft, Michel Auder, Regina José Galindo, Cao Fei, Wim Cuyvers… vormen een stevige sokkel en worden aangevuld met werken van jong en veelbelovend Vlaams talent. De Directeurswoning presenteert 16 jonge Vlaamse videokunstenaars naast enkele installaties.

Cultureel Ambassadeur voor Roeselare, Alex Verhaest, creëert voor Time can Tell ook nieuw werk.

Meer informatie?

Bekijk hier de brochure